Helvetia 

0
Dodajte izdelke za samo 40 € in imeli boste BREZPLAŘČNO dostavo!

Naj >>

Priprave

Darilni paket za kosti, ZA MOČNE IN ZDRAVE KOSTI!
Prehransko dopolnilo


Enkratno naročilo

Vsebina (kosov)Cena/PaketPrivarčujte
1. 23.99 €   15.00 €
    0,20 €/tableta

Strošek dostave je 3,99 €, za naročila od 40 € BREZPLAČEN!


Darilni paket za kosti

ZA MOČNE IN ZDRAVE KOSTI!

 • Ugoden paket za 120 tablet FitBones K2 – naravni vir kalcija in drugih snovi, ki so potrebni za njeno učinkovito absorpcijo in izkoristek (vitamin K2, vitamin D, magnezij, cink, fosfor) za maksimalno učinkovitost v skrbi za kosti.

  • Krepi in varuje kosti in zobe!
  • Pripomore k pravilnemu delovanju mišic in živcev!
  • Vsebuje naraven vitamin K2!

  Priporočen dnevni odmerek:  2 tableti
  Vsebina: 120 tablet
  Redna cena: 38.99 €

  Idealno za vse, ki:

  • želi preprečiti izgube kostne mase
  • se malo gibajo
  • okrevajo po zlomu kosti
  • za stare ljudi
  • za ženske v menopavzi
  • za najstnike, nosečnice in doječe matere
  • kadilci in tisti ki uživajo večje količine alkohola
  • uživajo mleko in mlečne izdelke

   

 • Kalcij – pripada biogenim elementov in je bistvenega pomena za vsa živa bitja. Je bistven za zdravje zob in kosti. Prav tako skrbi za mišične in živčne funkcije, strjevanje krvi in presnovo energije. Zadostnost kalcija ni dovolj za učinkovito porabo le-tega, zato je potrebna njegova vključitev v kosti predvsem v kombinaciji z vitaminom D, fosforjem in magnezijem, pa tudi vitaminom K, priporočljivo je tudi v kombinaciji z vitaminom C, E in cinkom (antioksidanti), manganom in borom.

   

  Vitamin K – je v maščobi topen vitamin in je pomemben za ohranjanje zdravih kosti (vpliva na izkoristek kalcija v telesu in njegovi vključitvi v kosti), ima pomemben vpliv na strjevanje krvi. Obstaja v dveh naravnih oblikah – K1 in K2. Vitamin K1 (filokinon) je še posebej pomemben za strjevanje krvi, vitamin K2 (menakinon) za presnovo in mineralizacijo kosti. V evropski prehrani ponavadi veliko več predstavlja vitamin K1 (njegovi viri so predvsem zelje, brokoli, špinača, peteršilj, zelje, paradižnik, korenje) kot pa vitamin K2. ZATO ZA UČINKOVITO NEGO KOSTI PRIPOROČAMO NARAVNO OBLIKO VITAMINA K2!

   

  Vitamin K2 – uporabljamo patentiran naravni vir vitamina K2 MenaQ7®, pridobljen z naravno fermentacijo. Pobuda za pridobitev vitamina K2 je bila japonska narodna jed natto, ki spada med najbogatejše naravne vire vitamina K2 z najboljšo biološko uporabnostjo- od antike dalje se uporablja za nego kosti in srca. Je pomemben za transport kalcija iz krvi v kosti, da se prepreči njegovo odlaganje, ki bi lahko povzročilo omejevanje krvi po žilah.

   

  Vitamin D – nastaja v koži in ga sproži sončna svetloba, najdemo ga tudi v gobah, kakavu, kvasu, paradižniku, v ribjem olju, mleku, jetrih in jajčnem rumenjaku. Sodeluje pri resorpciji (rekuperacijo), kalcija in fosforja iz črevesja – ima pomemben vpliv na absorpcijo in izrabo kalcija in fosforja ter vpliva na kosti in zobe. Ugodno deluje na imunski sistem in mišične funkcije. Pomanjkanje vitamina D povzroča spremembe in včasih deformacijo hrbtenice.

   

  Magnezij – je mineral, ki ima bistven pomen za učinkovito izrabo kalcija v telesu - ima ugoden učinek na zdravje kosti in zob. Prav tako je pomemben za pravilno delovanje mišic in živcev, pomaga zmanjšati utrujenost in vzdrževanje normalne miselne funkcije. Večji odmerki magnezija so še posebej potrebni pri otrocih med rastjo, pri ljudeh ki opravljajo težka fizična dela in pri profesionalnih športnikih, ter pri ljudeh, ki so izpostavljeni dolgotrajnim psihološkim obremenitvam.

   

  Fosfor – je prisoten v vseh živih organizmih, najdemo ga zlasti v kosteh in zobeh, je tudi del pomembnih organskih molekul (DNA, RNA, ATP, lipidi). To vpliva na funkcijo celičnih membran, energijskega metabolizma in ima ugoden učinek na kakovost kosti in zob.

   

  Bor – je mineral, ki vpliva na metabolizem drugih mineralov v telesu, predvsem kalcija. To se zgodi pri večini vrst zelenjave in sadja, v zelo majhnih količinah tudi v mesu in ribah.

   

  Cink – čeprav ga najdemo v človeškem telesu v relativno majhni količini (telo odraslega človeka vsebuje približno 2 g cinka), ima izjemno pomemben vpliv na celoten organizem. Podpira imunski sistem, ščiti pred oksidacijo, blagodejno vpliva na plodnost, vid, kožo, lase, nohte in kosti.

   

  Vitamin C – je vodotopen vitamin, ki podpira nastanek kolagena, ki je potreben za pravilen razvoj kosti, zob, kože in hrustanca. Poleg tega ima še veliko drugih funkcij – ščiti celice pred prostimi radikali, stimulira živčni sistem in odpornost, zmanjšuje utrujenost in izčrpanost.

   

  Vitamin E – je vitamin topen v maščobi, ki služi kot pomemben antioksidant – varuje celice pred prostimi radikali in tako upočasnjuje proces staranja.  

   

  Kolagen – je nevodotopna beljakovina, na osnovi vezivnega tkiva. Predstavlja več kot četrtino vseh proteinov v človeškem telesu.

   

  Kdo mora biti pozoren nad izgubo kostne gostote?
  Izguba kostne mase je povezana s pomanjklivostjo v strukturi kosti (nastajanje por v notranjosti kosti, izgubljanje kalcija in ostalih mineralov v kosteh), le-to povzroča povečano skeletno krhkost, ki je za nas lahko zelo nevarna, saj ni nobenih znakov, ki ponazarjajo stanje izgubljanja kostne mase. Pozorni postanemo šele ko pride do zloma. Zato je zelo pomembno, da so ljudje iz rizičnih skupin še posebej pozorni na zagotavljanje kostne gostote. Po večini so to starejši ljudje, ki z leti začnejo izgubljati kostno maso, ženske v menopavzi, ko se raven hormona (estrogena) močno zniža in povroči degeneracijo kostne mase, ljudje ki se ne gibljejo dovolj, ali tisti, ki trpijo za pomanjkanjem kalcija, vitamina D in K2 v hrani. Najučinkovitejša nega pri izgubi kostne mase je  prehrana bogata s kalcijem in drugimi snovmi, ki je nujna za njeno absorpcijo in izkoristek (magnezij, fosfor, vitamin D, vitamin K2), ter dovolj gibanja, predvsem v mladosti ko se kosti še formirajo.

  Aktivne sestavine po 2 tabletah (priporočen dnevni odmerek):

  Kalcij420,0 mg52% PDV
  Magnezij67,5 mg18% PDV
  Vitamin K275,0 ųg100% PDV
  Vitamin C40,0 mg50% PDV
  Fosfor207,6 mg30% PDV
  Bor300,0 ųg-
  Cink5,0 mg50% PDV
  Vitamin E8,0 mg67% PDV
  Vitamin D35,0 ųg100% PDV
  *PDV – priporočen dnevni vnos, - ni predpisano
  Priporočen dnevni odmerek:  2 tableti

  Priporočen dnevni odmerek:  2 tableti
  Vsebina: 120 tablet
  Redna cena: 38.99 €
  Dovoljeno: .


  Podrobnosti o izdelku:

  pdf
 • Komentarji uporabnikov so v pripravi.

  Priporočen dnevni odmerek:  2 tableti
  Vsebina: 120 tablet
  Redna cena: 38.99 €   Vsi izdelki v kategoriji Sklepi/kosti

  © 2010-2024 Helvetia Apotheke