Helvetia 

0
Dodajte izdelke za samo 40 € in imeli boste BREZPLAŘČNO dostavo!

Naj >>

Priprave

Darilni paket ArthroPrim<sup>®</sup> Collagen, ZA ZDRAVE, PROŽNE IN GIBLJIVE SKLEPE!
Prehransko dopolnilo


Enkratno naročilo

Vsebina (kosov)Cena/PaketPrivarčujte
1. 23.99 €   15.00 €
    0,20 €/kapsula

Strošek dostave je 3,99 €, za naročila od 40 € BREZPLAČEN!


Darilni paket ArthroPrim® Collagen

ZA ZDRAVE, PROŽNE IN GIBLJIVE SKLEPE!

 • Edinstvena mešanica kolagenov tipa I, II in III obogatena z encimi (bromelain, papain), MSM, natrijevo soljo hialuronske kisline, minerali (magnezij in baker), vitaminom C in izvlečkom vražjega kremplja, ki:

  • Prispeva k zdravju sklepov!
  • Podpira fleksibilnost sklepov in tetiv!
  • Pomaga izboljšati gibljivost!
    

   

  Priporočen dnevni odmerek:  1 - 2 kapsuli
  Vsebina: 120 kapsul
  Redna cena: 38.99 €

  Idealno za vse, ki:

  • prekomerno obremenjujejo sklepe:
   • delavci, ki opravljajo težka fizična dela
   • športniki
   • ljudje s prekomerno telesno težo
  • imajo obrabljene sklepe:
   • ljudje v srednjih in starejših letih
  • morajo izboljšati fleksibilnost in gibljivost sklepov
    

   

 •  

  Kolagen – je v vodi netopen protein, ki je osnovni strukturni element vezivnega tkiva, t.j. kosti, hrustanca, vezi in kože. Predstavlja več kot četrtino vseh proteinov v človeškem telesu. Poznamo več vrst kolagenov:

   

  Kolagen tipa I – je najbolj razširjen tip kolagena, ki se primarno pojavlja v koži, kosteh, kitah in vezeh. V kitah in vezeh ustvarja močna vlakna, ki se združujejo v snope (vrvi), ki so izredno odporne in natezno trdne. Znotraj kože ustvarjajo kompleksno vlakninsko strukturo, ki ji omogoča čvrstost.
  Kolagen tipa II – se pojavlja predvsem v hrustancu, kjer ustvarja kompleksne prostorne strukture odporne na pritiske.
  Kolagen tipa III – tako imenovan kolagen embrionalnega razvoja, ki se v glavnem nahaja v hitro rastočih tkivih, kasneje pa ga nadomesti kolagen tipa I.

  Ker je kolagen tipa II za hrustanec najbolj pomemben, smo pripravili edinstveno mešanico kolagenov, v kateri le-ta prevladuje:

  • Izvleček hrustanca morskega psa (20 mg) – vsebuje najmanj 30% kolegana tipa II, in pahondroitinijev sulfat in hialuronsko kislino.
  • Izvleček hrustanca piščanca (20 mg) – vsebuje najmanj 50% kolagena tipa II.
  • Kolagen tipa II iz svinjinevsebuje 40mg kolagena tipa II.
  • Kolagen iz rib tipa I, II in IIIvsebuje 80 mg kolagena tipa I, II in III.

   

  Harpagophytum procumbens – je sočna rastlina, ki prihaja iz Južne Afrike in se v glavnem pojavlja na obrobju puščave Kalahari. Poznana je pod ljudskim imenom – vražji krempelj, ki se nanaša na značilno obliko njenih sadov. Stoletja, je bil uporabljen v tradicionalni medicine Pigmejcev, posebej za reševanje težav s sklepi. Vražji krempelj vsebuje širok specter aktivnih sestavin – posebej saharide in iridoide (harpagidi, harpagozidi). V našem izdelku uporabljamo standardiziran izvleček, ki vsebuje minimalno 5% harpagozidov. Vražji krempelj pomaga pri izgubi apetita, podpira prebavo, prispeva k zdravju sklepov, njihovi fleksibilnosti in gibljivosti.

   

  Hialuronska kislinaje ena glavnih sestavin medcelične mase vezivnega tkiva, hrustanca in kože. Njena najpomembnejša lastnost je zmožnost vezave vode v tkivo (ena molekula hialuronske kisline veže približno tisoč molekul vode). Tekočina (“sklepni vosek”), ki jo hialuronska kislina pomaga zadrževati v hrustancu, deluje kot blažilec udarcev.

   

  MSM (metilsulfonilmetan) – lahko najdete při skoraj vseh živih organizmih in je pomemben vir žvepla za njih. Za razliko od drugih žveplovih spojin nima neprijetnega vonja ali okusa.

   

  Bromelain – je skupno ime skupine encimov*, ki jih najdemo v svežem ananasu in ananasovem soku. Podpira cepitev snovi beljakovinske narave, pri višjih temperaturah se razgrajuje, zato se je priporočljivo izogniti toplotni obdelavi.
  *Encimi so biokatalizatorji, ki nadzorujejo večino biokemičnih procesov v organizmu.

   

  Papain – je encim, ki ga najpogosteje najdemo v soku nezrele papaje. Podpira cepitev snovi proteinske narave (peptidi, amidi in estri).

   

  Mangan – je element v sledovih, njegov najbogatejši vir za človeka najdemo v rastlinske prehrane - v žitaricah, špinači, orehih, grahu, olivah in borovnicah. Mangan je pomemben za pravilno delovanje energijskega metabolizma in za zaščito celic pred prostimi radikali. Prispeva k normalnemu stanju kosti in vzdrževanju normalnega stanja vezivnega tkiva, ter s tem tudi k boljši gibljivosti.

   

  Baker - je zelo pomemben element za človeška bitja, ki se pojavlja predvsem v jetrih, orehih, kakavu, gobah, rakih in mehkužcih. Baker ščiti celice pred prostimi radikali in pripomore k pravilnem delovanju imunskega in živčnega sistema. Pomemben je za prenos železa, pigmentacijo kože in las, pomaga pri pravilnemu delovanju energijskega metabolizma in ohranjanju dobrega stanja vezivnega tkiva in s tem k boljši gibljivosti.

   

  Vitamin C - je vodotopen vitamin, ki podpira oblikovanje kolagena potrebnega za pravilen razvoj kosti, zob, kože in hrustanca. Poleg tega ima še veliko drugih funkcij – ščiti celice pred prostimi radikali, stimulira živčni sistem in odpornost, zmanjšuje utrujenost in izčrpanost. Za razliko od večine živali in rastlin, mora človek prejeti vitamin C v hrani, ker ga ne more sintetizirati sam. Največ vitamina C najdemo v šipku, črnemu ribezu, citrusih, jagodah, zelju, cvetači, korenju, paradižniku in špinači. Vitamin C je zelo občutljiv na temperaturo, pri toplotni obdelavi se več kot polovico vsebnosti vitamina C poškoduje, zato je priporočljivo, da uživate sadje in zelenjavo v surovem stanju.

   

  Aktivne sestavine po 1 kapsuli:

  Izvleček hrustanca morskega psa20 mg-
  (min. 30% kolagena tipa II)
  Izvleček piščančjega hrustanca20 mg-
  (min. 50% kolagena tipa II)
  Svinjski kolagen tipa II40 mg-
  Ribji kolagen (tipa I, II and III)80 mg-
  Izvleček hudičevega kremplja100 mg-
  Natrijeva sol hialuronske kisline10 mg-
  MSM (metilsulfonilmetan)40 mg-
  Bromelain20 mg-
  Papain20 mg-
  Mangan300 µg15% PDV
  Baker150 µg15% PDV
  Vitamin C12 mg15% PDV
  *PDV – priporočen dnevni vnos, - ni predpisano
  Priporočen dnevni odmerek:  1 - 2 kapsuli

  Priporočen dnevni odmerek:  1 - 2 kapsuli
  Vsebina: 120 kapsul
  Redna cena: 38.99 €
  Dovoljeno: .


  Podrobnosti o izdelku:

  pdf
 • Komentarji uporabnikov so v pripravi.

  Priporočen dnevni odmerek:  1 - 2 kapsuli
  Vsebina: 120 kapsul
  Redna cena: 38.99 €   Vsi izdelki v kategoriji Sklepi/kosti

  © 2010-2024 Helvetia Apotheke